Revista de taxe si Impozite

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:26

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

Revista de taxe si Impozite
Atentie: Rambursarea TVA depinde de Dosarul preturilor de transfer!

Nu! Nu scrie nicaieri in lege. Dar guvernantii nostri au inventat o astfel de conditionare: "Nu iti rambursam TVA pe care ti-o datoram decat daca prezinti un dosar de preturi de transfer perfect intocmit!" Motive, motive, motive...

"Trucuri si sfaturi pentru intocmirea corecta a dosarului privind preturile de transfer"

te ajuta sa descoperi:

1. Care sunt criteriile care trebuie indeplinite pentru ca 2 persoane juridice sa fie afiliate

2. Ce sunt preturile de transfer? Cine intocmeste acest dosar? Cum se stabiliesc? Metode de determinare.

Actualitatea Fiscala

Aprobarea Deciziei Comisiei fiscale centrale. Vezi noul ordin!
de Mihaela Pascu

Va prezentam mai jos continutul noului OMFP nr. 966/2013 privind aprobarea Deciziei Comisiei fiscale centrale nr. 2/2013, publicat in Monitorul Oficial nr. 451 din 23 iulie 2013.

Ordinul ministrului finantelor publice nr. 966/2013 privind aprobarea Deciziei Comisiei fiscale centrale nr. 2/2013, publicat in Monitorul Oficial nr. 451 din 23.07.2013 in temeiul prevederilor:

- art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare;

- art. 6 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;

- art. 5 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

- art. 5 alin. (9) din Regulamentul de organizare si functionare a Comisiei fiscale centrale, aprobat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 688/2013 ...

..... citeste continuarea articolului >>>


Codul fiscal in 99 de intrebari si raspunsuri


Cuprinde:
 • TVA: 25 cazuri practice
 • Impozitul pe profit: 25 cazuri
 • Impozite pe salarii/venit: 25 cazuri
 • Proceduri Fiscale: 24 cazuri
 • Raspunsuri si solutii pentru cele mai controversate probleme ale zilei generate de modificarile aduse legislatiei in vigoare.
Conform statisticilor, 87% din controalele fiscale se lasa cu amenzi! Aflati de la specialisti cum aplicati corect Codul fiscal si scapati neamendat!

Actualizat conform celor mai recente modificari ale Codului fiscal!
Pret standard: 99.19 lei
Pret promotional: 49.05 lei
Reducere: 50%
Detalii aici>>>Serban Pop, cercetat de DNA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au extins cercetarile si inceperea urmaririi penale fata de Serban Pop, presedinte ANAF. Acesta este acuzat de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii de foloase pentru altul.

Din Ordonanta de extindere a cercetarilor si incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat, in esenta, ca in calitatea sa de presedinte ANAF, in perioada ianuarie - aprilie, invinuitul Pop, in virtutea atributiilor de serviciu, a fost informat in mod oficial cu privire la faptul ca o echipa de control a Garzii Financiare - Comisariatul General a efectuat un control incrucisat la doua societati comerciale, din care una era reprezentata de partea vatamata.

"Prin intermediul echipelor de control, invinuitul a intrat in posesia unor documente si, cu toate ca era tinut sa pastreze ...

..... citeste continuarea articolului >>>


RECLAMA RECLAMA

Club Contabilitate

Contract prestarii servici

Buna seara,

Am si eu o rugaminte, lucrez la o fundatie unde sunt angajati mai multi medici pensionari cu contract de prestari servicii, conform noilor reglementari mai sunt valabile sau ce forma legala le pot face?

Multumesc

Elena

..... citeste continuarea articolului >>>

Noutati Contabile

Deficitul dupa executia bugetului general consolidat, 6,6 miliarde de lei

Peste 6,6 miliarde lei, respectiv 1,06 la suta din PIB, atat este deficitul cu care s-a incheiat executia bugetului general consolidat primul semestru al anului, se arata in datele Ministerului Finantelor Publice (MFP), fata de 6,79 miliarde lei, respectiv 1,16 la suta din PIB, la aceeasi data a anului precedent.

Aceste date confirma continuarea procesului de consolidare fiscala si incadrarea in parametrii stabiliti cu partenerii externi. Veniturile bugetului general consolidat, in suma de aproximativ 97,5 miliarde lei, reprezentand 15,6 la suta din PIB, au fost cu 4,8 la suta mai mari in termeni nominali fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Incasarile din impozitul pe venit si contributiile de asigurari sociale au crescut cu 9,3 la suta si respectiv 4,3 la suta, datorita cresterii veniturilor salariale, ca urmare a reantregirii salariilor personalului bugetar si a majorarii salariului minim de la 1 februarie 2013, potrivit ...

..... citeste continuarea articolului >>>


In cazul firmelor mici, legea iti permite sa-ti tii singur contabilitatea!

Ordinul nr. 2.239/2011 a aprobat utilizarea SISTEMULUI SIMPLIFICAT DE CONTABILITATE!

Incepand de ASTAZI, CD-ul "Manualul contabilului din firmele mici", iti clarifica toate nelamuririle referitoare la:

•    Metodologia de aplicare a sistemului simplificat de contabilitate
•    Planul de conturi simplificat

>>> Detalii click aici

Nita: 10 la suta in minus, la facturile de energie

Dupa ce a facut o estimare pe baza unor calcule doar de cei din minister stiute si a spus ca factura la energie se va scadea cu 10 la suta, in iulie, acum, ministrul Constantin Nita revine cu acceasi estimare, dar pentru finele anului.

"Unele masuri pe care le-am luat mai ales in domeniul certificatelor verzi nu au fost foarte bine primite sau prietenoase mai ales in partea investitorilor in acest domeniu dar asta ne aduce o scadere a facturii incepand de la 1 iulie, desigur, dupa calculele estimative primare, cele pe care ni le-a furnizat ANRE (Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei n.r.), undeva la 4,75 la suta. Dupa parerea mea, pana la sfarsitul anului factura va scadea cu pana la 7 - 8 - 10 procente", a spus Nita, citat de Agerpres.

Ministrul a vorbit si despre cererea actuala de pe piata, spunand ca aceia care nu se vor incadra, asa cum prevad regulile, vor muri.

"Rezista numai cel ...

..... citeste continuarea articolului >>>


Tratamentul fiscal corect al cheltuielilor de Protocol

Incepand cu 2013, companiile aplica reguli noi privind colectarea TVA la bunurile acordate drept protocol, pentru care s-a dedus TVA la achizitie, diferite de cele mentionate la calculul impozitului pe profit pentru limitarea cheltuielilor de protocol.

Stiti exact ce cheltuieli puteti trece pe protocol?

Problema sensibila nr. 1: “Cheltuielile facute de management pentru masa, in timpul unei delegatii, sunt considerate cheltuieli de protocol?” ..citeste aici >>

Problema sensibila nr .2: “Societatea a inchiriat un spatiu care este folosit drept apartament de protocol. Se poate deduce chiria pentru acest apartament? Mai este necesara inregistrarea acestui spatiu la Registrul Comertului si la Finante, ca sediu secundar?” citeste aici >>

Problema sensibila nr. 3:  “O societate care merge pe pierdere poate inregistra cheltuieli de protocol? Ce documente trebuie anexate ca justificare «in scopul afacerii» astfel incat sa se faca delimitarea cheltuielilor de protocol de avantajele in natura?” citeste aici >>

Social

FMI catre liderii europeni: Actionati mai hotarat pentru a termina cu criza in zona euro
de Dinu Boboc

Oficialii FMI cer actiuni mai eficiente din partea liderilor europeni pentru a termina cu criza in zona euro. FMI vrea un progres mai important in special cand vine vorba de insanatosirea sistemului bancar.

Totodata, oficialii institutiei considera ca Banca Centrala Europeana ar trebui sa reduca si mai mult rata dobanzii pentru a impulsiona cresterea economica, potrivit BBC.

Totusi, FMI nu are doar critici la adresa liderilor din zona euro. Astfel, Bruxelles-ul este laudat pentru masurile luate in sensul stabilizarii pietelor financiare, masuri care au redus drastic riscul ca zona euro sa se rupa.

In acelasi timp insa, cresterea economica reala ramane sub semnul intrebarii. Consumul ramane la o cota foarte scazuta, iar rata somajului in randul tinerilor este uriasa in unele tari precum Spania si Grecia, depasind 50%.

Rata mare a somajului contribuie din plin la cresterea gradului de frustare sociala, aceasta din urma concretizandu-se in greve, proteste si ...

..... citeste continuarea articolului >>>

Sanatate

Scapa de riduri si cearcane cu ulei de migdale dulci!

Uleiul de migdale dulci hidrateaza pielea in profunzime, calmeaza inflamatiile si trateaza buzele crapte. Este usor absorbit de piele si este un foarte bun emolient. Daca este folosit cu regularitate, calmeaza pielea iritata si previne deshidratarea tenului.

Uleiul de migdale dulci este folosit atat in scopuri cosmetice, cat si medicinale. In medicina ayurvedica este utilizat de peste 5.000 de ani, atat pentru uz intern cat si extern.

Acest ulei vegetal se obtine prin presarea la rece a miezului migdalelor si are o aroma usor dulce. In industria cosmetica este utilizat cu succes pentru ingrijirea tenului, parului si corpului.

Utilizat intern, uleiul imbunatateste digestia, este nutritiv si remineralizant si intareste imunitatea organismului. Numeroase studii de specialitate au demonstrat ca uleiul de migdale dulci contribuie la diminuarea colesterolului din sange.

Hidrateaza pielea uscata
Are in compozitie acizi grasi omega 3, vitaminele A, B, E, calciu, magneziu. ...

..... citeste continuarea articolului >>>
Contributii sociale - tratament fiscal si contabil92 de Studii de Caz va raspund la toate intrebarile, fiecare dintre ele avand Explicatii legale, Exemple practice si trimiteri la textele de lege relevante.

Aflati, astfel, totul despre:
 • Contributiile sociale datorate,
 • Inregistrarile contabile in aceste cazuri,
 • Tratament fiscal si contabil
 • si legile in vigoare la care trebuie sa va raportati.
Atentie, insa: lucrarea "Contributii sociale - tratament fiscal si contabil" NU este un tratat teoretic cu explicatii din cursuri de contabilitate. Nicio pagina din acest CD nu contine legislatie in forma pura! Textul de lege este comentat si exemplificat de expertii nostri in cel mai mic amanunt!

Actualizat conform celor mai recente modificari ale Codului fiscal!

Pret standard: 99.19 lei
Pret promotional: 49.05 lei
Reducere: 50%
Detalii aici>>>Cum sa completati si sa depuneti la timp Declaratia 101

Atentie: Pentru nedepunerea Declaratiei 101, Codul de procedura fiscala aprobat prin O.G. nr. 92/2003, republicata, cu modificarile ulterioare, art. 219, prevede o contraventie sanctionata cu AMENDA de la 1.000 - 5.000 lei. Evitati amenzi de mii de lei!
 • Impozit pe profit achitat in plus. Demersuri pentru compensarea sau restituirea plusului
 • Cand se completeaza declaratia 101, cand se depune, rulajul contului 609 unde se trece?
 • pierdere contabila si fiscala
 • Diminuare capital social. Implicatii contabile si fiscale asupra rezervei legale
 • Calcul impozit pe profit
 • impozit profit platit in plus
...si multe alte studii de caz, raspunsuri si rezolvari.

Actualizat conform celor mai recente modificari ale Codului fiscal!

Pret standard: 99.19 lei
Pret promotional: 49.05 lei
Reducere: 50%
Detalii aici>>>
 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate Revistele de Taxe si Impozite pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Dezabonare de la Revista de Taxe si Impozite, click aici:

Dezabonare Automata