Revista de taxe si Impozite

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:26

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

Revista de taxe si Impozite

Situatiile financiare se intocmesc pe baza datelor din balanta (coroborate cu alte rapoarte), se declara impozitele la stat...


Pe scurt, balanta contabila e
ste sinteza activitatii companiei.

Consecintele
sunt foarte grave daca nu identificati la timp erorile pe care le-ati putea avea in contabilitate.


Comandati chiar azi

CD-ul Totul despre balanta contabila si

primiti absolut
GRATUIT CD-ul Colectie de inregistrari contabile - Volumul I 2013!

 

>> Pentru a beneficia de CADOUL dvs., click aici <<


Actualitatea Fiscala

Cum se aplica noua cota de TVA pentru unele livrari de bunuri
de Mihaela Pascu

Prin Ordonanta Guvernului nr. 16/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, ordonanta ce a fost publicata in M. O 490/02.08.2013 s-au adus modificari art. 140 din Codul fiscal in ceea ce priveste cota redusa de TVA, astfel:

Cota redusa de 9% se aplica incepand cu data de 1 septembrie 2013 si pentru livrarea urmatoarelor bunuri:

- toate sortimentele de paine, precum si urmatoarele specialitati de panificatie: cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzelute si impletituri, care se incadreaza in grupa produse de brutarie la codul CAEN/CPSA 1071;

- faina alba de grau, faina semialba de grau, faina neagra de grau si faina de secara, care se incadreaza la codul CAEN/CPSA 1061;

- triticum spelta, grau comun si meslin, care se incadreaza la codul NC 1001 99 00, si secara, care se incadreaza la codul NC 1002 90 00, prevazute in anexa I la Regulamentul (CEE) nr. ...

..... citeste continuarea articolului >>>


Anunt important: In atentia Departamentului de Contabilitate

TVA - 47 Cazuri Speciale care de OBLIGA sa te inregistrezi in alt stat membru UE

Campanie derulata de ANAF in 2012 - Inregistrarea TVA in stat membru UE
 

Derulati afaceri cu firme din alte tari membre UE?

- Daca raspunsul este DA, inseamna ca trebuie sa cititi recomandarea ANAF.
- Daca raspunsul este NU INCA, atunci trebuie sa cititi recomandarea ANAF.

…..click aici si citeste detalii

Manolescu: Declaratia de avere, depusa doar de cei luati in vizor de Fisc

Declaratia de avere va fi depusa numai de persoanele fizice pentru care exista elemente serioase care sa conduca la suspiciunea de evaziune fiscala si care intra in procedura de verificare fiscala, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Dan Manolescu, citat de Agerpres.

"Doar persoanele fizice care intra in procedura de verificare fiscala vor trebui sa depuna acea declaratie. Mai mult decat atat, nu se pune problema ca o persoana sa intre in aceasta procedura, iar Fiscul sa ii ceara sa depuna o astfel de declaratie daca vecinul de bloc vine la ANAF sa spuna ca acea persoana a cumparat o masina de spalat si un televizor si i se pare lui ca nu avea cum sa le achizitioneze din salariu. Nu trebuie sa ducem in derizoriu o problema atat de importanta cum este lupta impotriva evaziunii", a mai spus Manolescu.

Potrivit oficialului, aici este vorba de persoane suspectate de evaziune fiscala, de elemente serioase care sa ...

..... citeste continuarea articolului >>>


Anunt Important pentru Departamentul Salarizare:

Codul Fiscal a fost modificat!

Cititi prevederile care afecteaza Salarizarea si Formularele obligatorii!


In urma modificarilor legislative din ultima luna a Codului Fiscal au aparut extrem de multe nelamuriri in privinta Salarizarii si Formularele aferente.

... vezi detalii aici »


EY Romania are un nou senior manager la Asistenta Fiscala

EY Romania are un nou senior manager pentru departamentul de Asistenta Fiscala, in persoana lui Ioana Sarbu. Aceasta se va ocupa de coordonarea activitatatii de consultanta fiscala si livrarea de servicii de asistenta fiscala clientilor din Cluj si Timisoara.

Ioana Sarbu are o experienta proseionala de un deceniu in consultanta, in oferirea de servicii de asistenta fiscala, contabilitate, M&A unora dintre cele mai mari corporatii din Romania, avand o experienta solida si in conducerea echipelor de consultanta. Astfel ca, inainte de a se alatura EY, Ioana a fost consultant in cadrul Mazars Romania si Haarmann, Hemmelrath & Partner, pozitie din care a fost responsabila de proiecte majore de audit, consultanta fiscala si consultanta financiara.

A asistat clientii in inspectii fiscale, a coordonat proiecte de due diligence, a structurat tranzactii din punct de vedere fiscal si a derulat audituri fiscale, avand in plus o experienta ...

..... citeste continuarea articolului >>>


Examenul pentru Consultanti Fiscali 2013: Verificati-va cunostintele!

Teste Grila – examen Consultanti Fiscali 2013

– Rezolvate si Explicate de Specialisti –


Beneficiaza de reducerea estivala de 25%

Atentie: Examenul din 2013 pentru dobandirea calitatii de consultant fiscal va avea loc pe data de 5 octombrie, asa cum anunta in mod oficial Camera Consultantilor Fiscali.
 

... detalii Click Aici

Club Contabilitate

Inregistrare venituri din dobanda

Buna ziua,

Suntem o asociatie club sportiv, cu posibilitatea de a efectua atat activitati economice, cat si fara scop economic.

Intrucat inca nu avem activitate, contul curent in care am varsat capitalul social genereaza lunar dobanda, care este inregistrarea corecta ?

5121=766 ?

Cu multumiri anticipate,

..... citeste continuarea articolului >>>


Atentie contabili

Am primit zeci de telefoane la redactie (si sute de e-mailuri) referitoare la «Cartea Verde a Contabilitatii» si vrem sa va precizam ca

DA – este o carte tiparita! (dar puteti alege si varianta pe CD, evident)

 

... vezi detalii aici »
 

Acelasi model de Biblie a contabilului pe care il stiti de acum multi ani a fost readus la viata de Rentrop&Straton.
 

ATENTIE INSA: din primul tiraj mai sunt disponibile 357 de bucati,
de aceea va rugam sa completati Formularul de Inscriere astazi.
(... click aici pentru Formular »)

Frumusete

Dr. Oz: 5 moduri de a elimina pentru TOTDEAUNA grasimea abdominala

Pentru a fi fericita si sanatoasa, alungarea surplusului de grasime din jurul taliei poate fi atinsa prin respectarea unui plan in doua etape. O talie subtire este buna si pentru a-ti imbraca blugii preferati, dar si pentru a merge la plaja in costumul favorit in doua piese. Exista insa si motive mult mai bune...

Bagajul suplimentar de pe talie cunoscut si sub numele de garsime viscerala este foarte periculos. Pe masura ce se formeaza intre organe, adanc in cavitatea abdominala, secreta proteine care declanseaza inflamatia cronica, atragand riscul bolilor de inima, al diabetului si chiar al cancerului.

Un mod de a afla daca ai prea multa garsiem abdominala este sa sa te mori in jurul corpului, deasupra soldurilor. Daca obtii un rezultat de peste 90 de centimetri, este momentuls a actionezi cumva.

Vestea buna este ca poti scapa de garsimea abdominala mai repede decat crezi. Urmand planul corect, este mai usor decat sa scapi de grasimea din jumatatea inefrioara a ...

..... citeste continuarea articolului >>>


Ce sursa de informatii folosesc autoritatile? Ar fi oare posibil sa folositi si dvs. sursa respectiva?Puteti avea si dvs. acces la sursa de informatii legislative  folosita de Ministerul Finantelor Publice!


CTCE Piatra Neamt (furnizorul de servicii legislative al Ministerului Finantelor Publice), in colaborare cu Rentrop & Straton, Grup romano-german de Consultanta in afaceri, va ofera acces la Legis Plus FISCALITATE, UNICA baza de date care contine toata legislatia fiscala VALABILA a Romaniei.


Erorile si informatiile depasite sunt excluse. Pentru ca va punem la dispozitie sursa de informatii legislative pe care o folosesc instantele si Ministerul Finantelor Publice din Romania. Pur si simplu, nu exista alta sursa mai de incredere, toate celelalte surse deriva din ea.

Si, da, puteti accesa si dvs., oricand si oriunde, aceasta baza de date. Singurele conditii sunt sa aveti un calculator conectat la Internet si o parola de acces.

Comandati acum Legis Plus FISCALITATE si aveti acces la toate actele normative fiscal-contabile de care are nevoie Departamentul dvs.


Pentru detalii click aici >>


Declaratii fiscal-contabile gata completate

... detalii aici >>>

 

Formulare CONTABILITATE

    Registre de contabilitate
    Registrul cartea mare
    Registrul inventar
    Registrul jurnal

    Mijloace fixe
    Bon de miscare a mijloacelor fixe
    Fisa mijlocului fix
    Proces verbal de receptie
    Proces verbal de scoatere din functiune a mijloacelor fixe
    Registrul numerelor de inventar

    Salarii si alte drepturi de personal
    Decont cheltuieli deplasari externe
    Decont cheltuieli valutare transporturi internationale
    Lista de avans
    Ordin de deplasare
    Ordin de deplasare in strainatate

    Stocuri
    Aviz de insotire a marfii
    Nota de receptie si constatare de diferente
    Bon de consum
    .... lista completa AICI

Fomulare FISCALE

    010 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica (OMFP nr. 250/2013)
    070 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere (OMFP nr. 250/2013)
    091 Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA / Declaratie de mentiuni a altor persoane care efectueaza achizitii intracomunitare (OP ANAF nr. 7/2010)
    092 Declaratie de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania (OP ANAF nr. 1165/2009)
    094 Declaratie privind cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent (OP ANAF nr. 7/2010)
 ... lista completa AICI


 

 

 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate Revistele de Taxe si Impozite pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Dezabonare de la Revista de Taxe si Impozite, click aici:

Dezabonare Automata