Revista de taxe si Impozite

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:26

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

Revista de taxe si Impozite

Actualitatea Fiscala

Noua propunere pentru formularul 013 privind inregistrarea fiscala pentru contribuabilii nerezidenti
de Mihaela Pascu

Va aducem la cunostinta ca ANAF a publicat Proiectul de Ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea Procedurii de inregistrare fiscala a contribuabililor nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente, precum si a formularului "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitate in România prin unul sau mai multe sedii permanente", formular 013.

Incepand cu 1 iulie 2013, prin Legea nr. 168/2013 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 8/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, s-a introdus obligatia persoanelor juridice straine care desfasoara activitatea prin intermediul mai multor sedii permanente in România sa stabileasca unul dintre aceste sedii ca sediu permanent desemnat pentru indeplinirea ...

..... citeste continuarea articolului >>>


Contribuabilul in relatia cu ANAF - proceduri, documente, recomandari si sfaturi are grija ca tu, contribuabil persoana fizica sau juridica, sa stii:

care sunt prevederile fiscal-contabile legale in vigoare, pentru a avea oricand argumente la-ndemana; Click aici >>>
care-ti sunt drepturile si cum sa nu permiti nimanui sa ti le-ncalce; Click aici >>>
ce obligatii ai, cum sa te-achiti de ele pentru a nu avea probleme cu reprezentantii legii; Click aici >>>
care sunt sanctiunile fiscale ce te pasc in caz de nerespectare a legii; Click aici >>>
cum sa transformi interactiunea ta cu Administratia Financiara in cea mai cordiala relatie; Click aici >>>
cum in ce fel sa te protejezi in timpul unei inspectii fiscale; Click aici >>>
cum te aperi in caz de executare silita; Click aici >>>
care sunt mijloacele de atac legale de care dispui. Click aici >>>

Pentru ca... DA! Ai dreptul sa stii toate acestea!


Click aici pentru mai multe detalii >>>>


Documentar fiscal: Impunerea veniturilor din inchirierea de camere in scop turistic

Prin cele ce urmeaza, reamintim contribuabililor care realizeaza venituri din inchirierea de camere in scop turistic despre principalele obligatii fiscale pe care le implica desfasurarea acestei activitati.

Obligatii
Contribuabilii, persoane fizice care realizeaza venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, avand o capacitate de cazare intre una si 5 camere inclusiv, datoreaza un impozit pe venit stabilit ca norma anuala de venit.

Documentatie
Contribuabilii care desfasoara activitati de inchiriere de camere in scop turistic au obligatia de a depune la organul fiscal competent formularul 220 "Declaratie privind venitul estimat/norma de venit" si vor completa anexa la declaratie "Fisa capacitatii de cazare" cu informatiile necesare in vederea stabilirii impozitului anual datorat, pana la data de 31 ianuarie inclusiv, in cazul contribuabililor care au desfasurat ...

..... citeste continuarea articolului >>>

Club Contabilitate

Ajustare TVA

Buna ziua ,
O firma doreste sa devina neplatitoare de TVA , indeplineste conditiile, are 3 autoturisme.

Unul cumparat in anul 2007 amortizare pe 5 ani si a fost amortizat integral, unul cumparat in anul 2011, durata de amortizare 3 ani si are valoare neamortizata 5590 lei, si unul cumparat in anul 2012 de la o PFA neplatitoare de TVA.

Intrebare: Ajustarea de TVA se face numai pe cel achizitionat in 2011 cu suma de 1342 lei ?

..... citeste continuarea articolului >>>


Teste Grila pentru Examenul de Consultant Fiscal

Atentie contabili: a fost anuntata data Examenului pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal! Retineti ziua de 5 octombrie 2013, notati-o in calendar si pregatiti-va pentru a o transforma intr-o mare reusita!

Iata cum arata Testele Grila pentru Examenul de consultant fiscal.

Nota: Grilele pentru examenul Consultantilor Fiscali 2013 sunt redactate de specialisti in domeniu, in concordanta cu normele in vigoare. Ele reprezinta singura modalitate oficiala de a va testa inainte de examenul propriu-zis.

1. O persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA in luna iulie 2011, poate solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA in vederea aplicarii regimului special de scutire pentru intreprinderile mici dupa data de 1 iulie 2012, in urmatoarele conditii:...citeste aici >>

2. Orice venituri constatate de organele fiscale, in conditiile Codului de procedura fiscala, a caror sursa nu a fost identificata se impun:...citeste aici >>

Actualitatea Fiscala

Evidenta corecta a Stocurilor: Monografii contabile si Cazuri practice

Stapaniti toate regulile pentru evidenta contabila corecta a stocurilor? Va intreb acest lucru pentru ca, dupa cum probabil bine stiti, orice inregistrare contabila gresita legata de evidenta stocurilor atrage pierderi financiare majore.

Si cand discutam despre evidenta stocurilor, trebuie sa recunoastem ca exista numeroase aspecte dificile, numeroase capitole care ne dau batai de cap, care ridica probleme si care pot deveni surse generatoare de probleme.

Cu toate acestea, capitolul Stocuri poate fi stapanit cu succes maxim. Sprijinul de care si dvs poate ca aveti nevoie: Lucrarea Stocurile. Monografii contabile si cazuri practice.

Si pentru ca suntem in anul digitalizarii, specialistii Rentrop & Straton au realizat acest ghid unic pe suport digital, in format CD. Il puteti lua cu dvs oriunde mergeti, il puteti consulta oricand, zi si noapte, pentru siguranta dvs si a activitatii dvs profesionale.

Iata ce capitole veti descoperi in cadrul ...

..... citeste continuarea articolului >>>


O intrebare pe zi:
Am achizitionat o masina din Germania in ianuarie 2012 in valoare de 10.100 euro, data factura 09.01.2012.

Va rog sa imi spuneti daca o declar in declaratia 390.

Care este cursul euro cu care se va inregistra in contabilitate? Se face taxare inversa 4426 = 4427 la valoarea de inregistrare?

.. raspunsul aici >>>

Deficitul comercial al Romaniei, 4 la suta din PIB

Deficitul balantei comerciale pentru Romania este estimat undeva sub 5 la suta, in conditiile in care exporturile constituie o sansa imensa pentru economia tarii noastre. Varujan Vosganian, ministrul Economiei, spune ca nu exclude posibilitatea ca acesta sa scada la 3-4 la suta din PIB.

"Exporturile pe patru luni au crescut cu 4,2 la suta pana la 15,6 miliarde euro. Deficitul a scazut sensibil fata de anul 2012 si este chiar posibil ca acesta sa ajunga la 3-4 la suta din PIB. Cea mai mare realizare cred ca este cresterea exporturilor pe pietele terte. In primele patru luni ale lui 2013, exporturile Romaniei pe pietele terte au crescut cu peste 10 la suta fata de aceeasi perioada din 2013. Romania incepe sa iasa din relativa captivitate a exporturilor in Uniunea Europeana", a precizat ministrul Varujan Vosganian, citat de Agerpres.

Seful Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, a semnat un protocol cu ministrul Economiei, ...

..... citeste continuarea articolului >>>

Social

Un oras din Romania, pe primul loc la viteza Internetului
de Mihai Matei

Un oras din Romania detine recordul mondial pentru cea mai mare viteza a Internetului.

Potrivit Net Index, Timisoara se afla in fruntea listei, iar viteza de descarcare a fisierelor din orasul din vestul Romaniei este de 90,27 Mbps, aproape dubla fata de ocupantul locului secund, Vilnius, din Lituania (54,30 Mbps).

In top 30 se mai afla si alte centre urbane din tara noastra, precum Constanta, care locul 14 cu o viteza de 34,52 Mbps, Cluj-Napoca (locul 16 cu 34,13 Mbps), Bucuresti (locul 18 cu 33,59 Mbps) si Brasov (locul 29 cu 30,68 Mbps).

Perioada contorizata este 29 decembrie 2010 - 29 iunie 2013 si pentru ca un oras sa intre in acest clasament este nevoie sa contina cel putin 75.000 de adrese unice de IP.

Referitor la clasamentul tarilor cu conexiune mare la Internet, pe primul loc se afla Hong-Kong, cu 48,61 Mbps, si este urmat de Lituania, cu 28,18 Mbps si Taiwan cu 37,78 Mbps.

Romania ocupa pozitia a ...

..... citeste continuarea articolului >>>


Descoperiti solutii perfect legale(toate justificate si sustinute de temeiul legal) pentru diverse situatii care, se pot ivi si-n activitatea dvs.:

Insolventa, Lichidare, Suspendare activitate

(... vezi detalii aici »)

(... vezi detalii aici »)

(... vezi detalii aici »)

(... vezi detalii aici »)

comert cu ridicata.ACUM contabilitatea unei agentii de turism
se poate tine fara batai de cap!

Pe intelesul oricui! Mai simplu nici ca se poate!

Fie ca sunteti patronul unei agentii de turism – mica sau medie, priceput si la contabilitate, fie aveti un contabil angajat, va propunem un ajutor pe care nu-l puteti refuza. 

Atat de util va poate fi in munca dvs.!

Va propunem o serie de probleme fiscal-contabile rezolvate de catre specialisti, probleme generate frecvent in activitatea agentiilor de turism.


Pot constitui oricand un model de solutionare a unor probleme similare pe care le intampinati, o baza de date utila ce va poate scoate din situatii critice.

 

Detalii complete sunt disponibile aici >>>
 15 Alternative la Contractul Individual de Munca
 

Conform Noii Legislatii, aceasta este “vedeta” lui 2012. Invatati sa o folositi legal!
– 32 pagini de explicatii. Detalii Aici
 
1. Cum sa evitati (ca angajator si prestator) activitatea dependenta – Solutii si modele ca sa nu gresiti
2. Cum sa ramaneti cu profit mic pe hartie si cu bani multi in buzunar. Detalii Click Aici
3. Contributiile – chiar trebuie platite? De catre cine?
 
– 15 pagini de explicatii. Detalii Aici
1. Facilitattile oferite de ultimele actualizari legislative
2. Jonglari intre Codul muncii si Codul fiscal pentru optimizarea cheltuielilor
3. Negocierea angajator – Intreprindere pentru a evita problemele comerciale si fiscale.

 
 
 
Important: Conform informatiilor obtinute de Corpul Expertilor Fiscali R&S, apreciem ca aceste solutii vor ramane valabile cel putin pana la jumatatea lui 2013. In cazul unei "reactii" ANAF, va vom transmite pe e-mail eventualele modificari!
 
– 16 pagini de explicatii. Detalii Aici
1. De ce vrea sa va convinga ITM sa nu o folositi (si de ce chiar e bine sa o folositi)
2. Unde putem sa o folosim si unde nu e voie (cu explicatii si model)
3. Ce contributii minime platim (si cine le plateste). Detalii Click Aici
4. Unde se face inregistrarea contractului ca sa scapati de amenzi.

 
– 13 pagini de explicatii. Detalii Aici
1. Explicatii pe larg despre: drept de autor, drept inventie, cesiune de know-how etc.
2. Particularitati carora trebuie sa va adaptati (ca beneficiar si ca autor, inventator, cesionar etc.)
3. Prevederi si interdictii legale. Cum interpretati legea, cum sa evitati interdictiile legale
4. Inregistrarea fiscala cu lamuriri concrete etc. Detalii Click Aici
5. Sa deslusim impreuna ce contributii minime platim


Atentie: dat fiind ca informatiile din aceasta lucrare sunt "sensibile" pentru ANAF si/sau ITM, ea va circula intr-un cadru restrans si poate fi comandata exclusiv de catre abonatii la produsele si newsletterele noastre.
 
– 8 pagini de explicatii. Detalii Aici
1. Aplicabila pentru o paleta extrem de larga de meserii: contabil, zidar, inginer etc.
2. Un parteneriat posibil acolo unde ne lasa legea
3. Facilitatea externalizarii si a cresterii eficientei muncii (criteriu managerial);
4. Forma cea mai potrivita pentru aceasta activitate si pentru colaborare. Detalii Click Aici
5. Explicatii, comentarii si sinteze din experienta altora

 
 
 
Nu uitati: Scopul acestei lucrari este sa va informeze cum puteti plati (in mod legal) mai putini bani catre stat. Nu incurajam in niciun caz evaziunea fiscala si nu va sfatuim nici pe dvs. sa faceti acest lucru.
... Lista completa AICI

 

 

 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate Revistele de Taxe si Impozite pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Dezabonare de la Revista de Taxe si Impozite, click aici:

Dezabonare Automata